Børn og unge / Konfirmander / A til Z om konfirmation

A til Z om konfirmation

Andagt

Timerne i konfirmationsforberedelse vil bestå af både undervisning og andagt. Andagt betyder, at man bruger tiden på at beskæftige sig med og tænke på Gud, bl.a. med bøn, sang og lytte til beretninger fra bibelen. Ved andagt er det vigtigt, at man kan være stille, for man tænker bedst i stilhed. Det er en forudsætning for at deltage i konfirmationsundervisningen, at man kan være stille.

Ferie og fri

Når kommunens skoler har ferie er der ingen konfirmationsforberedelse. Skal en konfirmand derudover have fri, så aftal det med præsten inden, gerne på e-mail. At skolen ved det, betyder ikke, at præsten ved det! I forløbet vil præsten også fra tid til anden være forhindret (præster holder fri på andre tidspunkter end helligdagene!) I vil blive oplyst om dette så tidligt som muligt.

Fotografering til konfirmationen

Vi arrangerer ikke fotografering efter konfirmationen, men konfirmanderne og præsten stiller op til fællesfoto bagefter, hvor man kan skyde løs. Vi plejer at bringe et fællesfoto på kirkens hjemmeside og i kirkebladet, så vi modtager med stor tak fotos pr. email.

Forældre

I er meget velkomne til at ringe eller e-maile til mig. Forældre er selvfølgelig velkomne til at komme med i kirke (og I bør måske også overveje, hvilke signaler I sender til konfirmanderne, hvis de bare bliver sat af ved døren).

Gudstjenester

For at blive konfirmeret skal man være fortrolig med Folkekirkens gudstjeneste. Fortrolighed får man kun ved at være med. Derfor forventer jeg, at konfirmanderne deltager i gudstjenesten regelmæssigt og mindst 10 gange. I foråret vil vi afholde en gudstjeneste hvor konfirmanderne selv står for afviklingen. Derfor er det vigtigt, at de kan komme til netop den.

Information

Man kan finde mere information på www.stenmagle-stenlille-kirke.dk samt i kirkebladet (se i øvrigt under forældre og præst).

Lektier

Konfirmanderne vil af og til få lektier for. Udover det, skal konfirmanden også kunne besvare simple spørgsmål om søndagens gudstjeneste.

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner skal være slukket på kirkens og sognegårdens grund. Inddragede mobiltelefoner kan hentes af forældrene efter aftale.

Pjæk

Pjæk tolereres ikke. Se også under ”sygdom og ferie”.

Præst

Sognepræst Maria Hjort har telefon nr. 5780 4054 - I er altid velkomne til at ringe til mig - det samme er konfirmanderne.

Selvfølgeligheder

Disse regler anser jeg som selvfølgeligheder og som en forudsætning for god undervisning. Derfor kommer de uden en lang forklaring:

* Gensidig respekt
    * Række hånden op, når man vil sige noget
    * Være stille, når en anden har ordet
    * Lytte til hinanden
    * Ikke tale dårligt om andre bag deres ryg
    * Ikke drille hinanden
    * Ikke bande
    * Ikke slå
    * Behandl de andre, som man gerne selv vil behandles

Sygdom

Hvis en konfirmand på grund af sygdom ikke kan deltage i konfirmationsforberedelsen, skal der afleveres/forvises en meddelelse fra forældrene om det (evt. skolens kontaktbog).

Undervisning

Undervisningen foregår i sognegården i Stenlille. Undervisning: onsdag 8 – 9.40 samt torsdag 14 – 15.40 (to lektioner med et kort pusterum).
Transport tilbage til konfirmandens skoler skal forældrene selv stå for. Undervisningen er i sagens natur frivillig, men at deltage i den er en forudsætning for at blive konfirmeret.