Arrangementer / Sorggruppe

Sorggruppe – et tilbud til efterladte

»Sorg er den største ære, kærligheden kan få,« skriver sognepræst Lise Trap i sin seneste bog. Sorg er uundgåelig, når vi mister et menneske, der står os nær. Vi er nødt til at bære sorgen, leve i den, gennem den og med den. Der er ingen vej udenom. Men det kan være utroligt ensomt. At der er nogle at bære sorgen sammen med, at følges med og være sammen med, kan lindre. Derfor kan det være en trøst at mødes i en sorggruppe.

Sorggruppe i Stenlille sognegård

Har du mistet, og vil du gerne gå i sorggruppe, skal du kontakte én af præsterne. Vi afslutter i foråret og påtænker at begynde ny gruppe igen efter sommerferien 2017. Sorggruppen er gratis og foregår i et lukket forløb på omkring 9-10 gange to timer hver 3. tirsdag kl. 9-11.

Ønsker du at deltage, skal du kontakte en af præsterne. Her er et udpluk af sorggruppens kommentarer: Ønsker du, og har du brug for at få ryddet op i din sorg, så kan det varmt anbefales, at deltage i Stenlille Kirke med præsterne i deres sorggruppe. Det foregår i trygge rammer, i en lille gruppe af mennesker, der alle har en forståelse for, hvad sorg er for en størrelse, og igennem forløbet kommer man vidt omkring i alle de følelser, der er i en sorg, og man deltager selv med at forme rummet i de 2 timer pr. gang. Tak for forløbet. Det har været et sikkerhedsnet; skuldrene og hovedet har været lidt lettere, når jeg gik derfra. Det har været godt til at komme ud af den rille, man er tilbøjelig til at blive ved med at køre i. Det er en hjælp i håbløsheden.

Henvendelse til sognepræst Maria Hjort eller sognepræst Kirsten Fogsgaard. Har du spørgsmål er du meget velkommen til at ringe til præsterne Se evt. mere på hjemmesiden www.sorggrupperifolkekirken.dk.

Sted: Stenlille sognegård

Vi lægger stor vægt på, at gruppen er et trygt og omsorgsfuldt rum, hvor man lytter til hinanden og støtter hinanden. Alle har naturligvis tavshedspligt. Det er gratis at deltage. Der vil være en personlig samtale med præsten inden optagelse i gruppen.

Det er plads til 6-7 efterladte, og tabene skal som udgangspunkt være tab af ægtefælle/partner eller tab af voksne børn. Typisk anbefaler vi, at der er gået minimum 4-5 måneder siden dødsfaldet, da vores erfaring siger os, at sorgen først dér er klar til at blive bearbejdet i en sorggruppe.
Har du tab, der går længere tilbage, som ikke er bearbejdet, er du også velkommen.
Kender du nogen, som ikke bor i vores sogne, men som kunne have glæde af at deltage, så henvis endelig. Vi optager, hvis der er plads.