Udgivet lør d. 21. okt 2017, kl. 10:29
Gennem de seneste 3 måneder, hvor Stenlille Kirkes orgel har været gennem en gennemgribende istandsættelse, er det igen klar til brug.

Orglet i Stenlille kirke har gennem de seneste måneder gennemgået en total renovering. Orglet er bygget i 1950 af firmaet Starup & Søn, som ikke eksisterer længere. Det har 6 stemmer + 1 transmission fordelt på ét manual og pedal.

Orglet karakteriseres som et orgel fra orgelbevægelsens begyndelse og vurderes som: »Orgel med usædvanlig disposition og efter kenderes anbefaling værd at bevare«.

Orglet har været totalt adskilt og renset og fået dele udskiftet eller renoveret. Der er isat ny bælg og nyt pedalklaviatur. Endelig er orglet stemt. Arbejdet har alt i alt taget 3 måneder. Arbejdet er udført af TH. Frobenius & Sønner, Orgelbyggeri A/S.

Arbejdet har naturligvis ikke været helt billigt og til stor hjælp har vi søgt fondsmidler, og har med tak modtaget 410.000. kr. fra Johan Otto Wroblewskis Fond. Medens arbejdet har stået på, har vores organist, Jesper Fink-Jensen, ved hjælp af piano, keyboard og elektronik fremtryllet toner så godt, at man dårligt har observeret, at det oprindelige orgel manglede.

Nu er renoveringen slut, og tonerne lyder rene og smukke.

Kategorier Nyheder