Udgivet søn d. 22. okt 2017, kl. 07:15
Vi vil fra det nye kirkeår indføre dåbsklude i Stenlille og Stenmagle Kirker. En dåbsklud er et stykke håndarbejde med et kristent symbol, der er strikket eller hæklet.

Tanken med dåbskluden er, at den ligger på døbefonten, den dag barnet skal døbes. Når barnet er døbt, tørrer præsten barnets hoved med dåbskluden, og familien får dåbskluden med hjem til minde om dagen og til påmindelse om dåben og dens betydning.
Dåbskludene strikkes og hækles af frivillige og skal ses som en gave fra menigheden til dåbsbarnet.
Idéen med dåbskludene fik sogne- og hospicepræst på Djursland, Ann Maj Lorenzen en oktoberdag i 2016.
Hun har tegnet 12 forskellige mønstre.
Nu strikkes og hækles der dåbsklude i over 50 sogne.
I vores sogne er det ”piger” fra gruppen ”De friske piger” der er startet med at lave dåbskludene. Hvis du har lyst til at være med, kan du kontakt Herdis på tlf. 21132409 eller Elsebeth på tlf. 40432803.
Vi håber, idéen bliver godt modtaget i vore sogne.

Foto: Ann Maj Lorenzen

Kategorier Nyheder